DESIGNER MOLLY ROSE DYSON OM SIN RETRO-FREMTIDSVISION AF EMBODY GAMING CHAIR

Hver af Herman Millers gamingstole leveres med en special edition-plakat designet af en kunstner, der ligesom os gentager og riffer på design for at gentænke noget nyt. Til plakaten, der er en hyldest til Embody Gaming Chair, besluttede vi at trække på designeren Molly Rose Dyson.

Dyson er en illustrator og grafisk designer, hvis tidligere kommercielle kunder inkluderer Ray Ban, Polydor Records og Paul McCartney. Hun er kendt for sin markante grafik, der oversætter abstrakte, ikke-visuelle medier som musik og oplevelser til tryk.


Herman Miller tilfører over 70 års stoleinnovation til at forbedre spiloplevelsen med mere komfort, fokus og præstation, og Dyson viser den historie i en retro-inspireret gengivelse af Embody Gaming Chair med "en nostalgisk, sci-fi grafisk tilgang". Vi satte os sammen med Dyson og dykkede dybt ned i hendes eklektiske indflydelse, fra 80’ernes gamingemballage over japansk designkultur til et tjekkisk sci fi-magasin.

DET ER DIT FØRSTE SAMARBEJDE MED HERMAN MILLER. HVAD FIK DIG TIL AT SIGE JA?

"Herman Miller er en så ikonisk og velkendt institution, jeg tænkte, "Wow, noget, jeg har lavet, bliver en del af den historie.” Som designer er det superspændende, men jeg var lidt nervøs. Hvad nu, hvis min plakat ikke er god nok?


Jeg designer normalt en masse plakater til musik og events. Ting, der er mere flygtige og kortvarige. At skabe noget for et konkret produkt var anderledes. At designe plakater til for eksempel musik handlede mere om at fortolke noget ikke-visuelt for at antyde, hvordan oplevelsen ville være, før de rent faktisk hører musikken, deltager i begivenheden eller ser bandet. Men denne gang handler det mere om at supplere og ikke afbilde oplevelsen af et fysisk produkt."

DU KENDER HERMAN MILLER GODT, MEN DET VAR DIT FØRSTE MØDE MED VORES GAMINGKOLLEKTION. HVAD VAR DIN FØRSTE REAKTION? 

"Jeg har mange venner, der arbejder med spildesign, så vi havde tilfældigvis en masse diskussioner om gamingstole i racerstil, og grinede af, hvordan alle disse stole ser ud på en bestemt måde. Så da jeg så Herman Millers gamingstole, blev jeg så pumpet. Det er en bedre måde at spille på den "traditionelle" type gamerstol, som du ser på Twitch."

HVOR FIK DU INSPIRATION TIL DENNE PLAKAT? 

"Jeg skabte en nostalgisk, sci-fi, grafisk tilgang til ideen om et meget klassisk møbelmærke, der gør noget, der ser mod fremtiden. Jeg ønskede at forbinde nostalgisk gaming med moderne gaming.


Jeg er helt besat af spilpakker fra '80erne, så jeg kiggede meget på det, VHS-videoomslag og japanske plakater fra den æra. Jeg tænkte meget på dette look, da jeg forestillede mig en spiller, der måske ville have noget på væggen, der minder dem om klassiske spil og historisk sci-fi-kultur, som de er vokset op med.

Illustrationen havde denne svævende, vibrerende, glødende ting – en repræsentation af det rum, du ønsker at være i, når du spiller – og et exoskelet, der understøtter og affjedrer dig, som fører dig ind i dette andet præstationsplan. I stedet for at gå teknisk efter stolens specifikationer, blev jeg tiltrukket af en følelse af æteriske og holografiske elementer, der fremhævede Embody Gaming Chairs exoskelet-ryg. Da teamet virkelig godt kunne lide den måde, jeg arbejder med teksttyper på, udviklede jeg forskellige typer til plakaten."

DET SIDSTE NIVEAU

Efter en række udkast veg Dysons retro-futuristiske tilgang pladsen for det endelige design med vægt på Embody Gaming Chairs særlige exoskelet-ryg med "æteriske og holografiske elementer".

FÅ PLAKAT VED KØB

Denne eksklusive plakat af Molly Rose Dyson fås ved køb af en Embody Gaming Chair. Få din i dag.