Et spil for alle

Pro-streamer og stemmeskuespiller Friskk rækker vidt – og ikke kun med sin melodiøse stemme. Hun taler også for racelighed, holder sine streaming-fans i godt humør med vittigheder og underholdning, og i sin nedetid indtager hun næring i form af en god dosis egenomsorg. Hvordan klarer renæssancespilleren det hele? Vi gik direkte til kilden for at høre hendes hemmeligheder.
Skrevet af : Herman Miller Gaming Publiceret: 15/06/2022

SPIL DET FREMAD

"Jeg begyndte at streame for sjov med min bedste ven, Jake, og nogle andre venner. En dag tog jeg et skridt tilbage og sagde til mig selv: "Hvorfor gør du det? Hvad er egentlig mit formål i streaming-universet?" At gøre en forskel i andre menneskers liv, uanset om det er indsamlinger for velgørende formål eller interaktion med andre i lokalsamfundet, gav mig en følelse af formål – meget mere end det gjorde at arbejde som tjener eller i detailhandel.

Når det gælder de platforme, hvor jeg skaber indhold, er inklusion et emne, jeg aldrig er bange for at tale om. Da jeg ikke kun er kvinde, men også en kvinde med farve, har jeg mødt min rimelige andel af uvenlige mennesker i mit liv. Når jeg ved, hvordan verden kan være, gør jeg altid mit bedste for at udbrede kendskabet til aktuelle begivenheder, skabe inkluderende miljøer, uanset hvor jeg er online, og minde andre om, at venlighed ikke koster noget. Den mest værdifulde lektion, som min bedstemor lærte mig, var venlighed, og det spreder jeg til alle aspekter af mit liv. At være venlig over for andre, behandle andre på den måde, du ønsker at blive behandlet, og ikke forvente noget til gengæld er nogle af de bedste lektioner, der er indgydt i mig."

FRA SPILLER TIL SKABER

"En dag i en Xbox Live-festchat, spurgte en ven af en ven om jeg var streamer. Han nævnte, at jeg lød som en, og at jeg burde tjekke streaming og Twitch. Efter lidt research sagde jeg til mig selv: "Du ved, det ser ud som noget, jeg helt kunne gøre!"

Jeg læste op på vellykkede streamingmetoder og inkorporerede dem i min stream. Jeg kiggede på sociale medier, networking og særheder, og på et tidspunkt jeg enddafarveteori! Da min stream begyndte at vokse, stoppede jeg mine servitrice- og detailjob og kiggede aldrig tilbage.

En ting, jeg har elsket ved at være skaber, er muligheden for virkelig at eksponere dig selv og opdage andre kreative muligheder for at slippe talentet løs. Stemmeskuespil var aldrig noget, jeg nogensinde havde overvejet eller tænkt på, før jeg begyndte at streame. Folk kommenterede konstant, hvor fantastisk de syntes, at min stemme var, og det fik mig til at udforske mulighederne inden for stemmeskuespil. Jeg startede med lydbøger, det var ret sjovt, men så kontaktede nogen mig gennem min stream om en opgave med stemmeskuespil i et spil, der hedder Hollow Knight! Når jeg arbejder med produktion af spil, uanset om det er stemmeskuespil eller hosting, bemærker jeg altid de forskellige udfordringer og stemninger. Det har ærligt talt givet mig ny respekt for andre i disse forskellige gamingroller."

AT FORBLIVE SKARP GENNEM EGENOMSORG

”Egenomsorg er ikke noget, jeg altid har været god til, men i løbet af de sidste par år har jeg taget mig tid til at lære det. Du kan altid starte småt og arbejde dig op til det, der får dig til at føle dig godt tilpas! Jeg har erkendt, at hvis jeg ikke passer på mig selv, så har det det med at vise sig på min stream. Hvis jeg ikke spiser godt, får nok søvn og motion, ryger mine energiniveauer ned, og mentalt er jeg temmelig træg.

Når jeg trykker på knappen "stop broadcast", sørger jeg for at afbryde forbindelsen ved at gå væk fra min pc og nyde aktiviteter, der liver mig op. Jeg har to flotte hundesønner, Indy og Tango, som jeg bruger det meste af min tid sammen med. Hver dag giver de mig så meget glæde, og jeg sørger for at give deres liv lige så meget glæde – uanset om det er at tage over i parken, gå lange ture eller tage på eventyrlige vandringer for at lade op og få nye oplevelser. Når jeg ikke er på farten med dem, er en anden aktivitet, der hjælper mig med at slappe af, havearbejde. Jeg plejede at gå meget i haven som barn med min bedstemor, og det er den mest terapeutiske hobby, jeg har. Jeg ejer mere end 30 planter. Fortæl det ikke til nogen."

UDSTYR UDEN SMERTE, KUN VINDING

"Det udstyr, jeg bruger, når jeg laver indhold og arbejder, er vigtigt for mig, da jeg bruger så meget tid på det. Jeg forstod ikke, hvor vigtig ergonomi var, før jeg blev begavet med min Herman Miller-stol. Jeg plejede at have en gamingstol, der klemte mod siderne af mine lår og gav mig både ben- og rygsmerter. Der var dage, hvor jeg ikke kunne vente med bare at kravle ind i min seng. Da jeg fik min Sayl Chair, lindrede den al den smerte ... jeg havde aldrig troet, en stol kunne tage sig så godt af mig! Jeg har også hofter, ”that don’t lie”, så jeg sætter pris på, at Embody Chair også er skabt til folk som mig med større kropstyper. Jeg føler, at det er noget, der er overset i mange møbler.

Min anden favorit er Ollin skærmarmen. Det er så glat og nemt at justere mine skærme på farten. Det er et frynsegode, jeg sætter stor pris på! Jeg har brugt en masse skærmholdere, og Ollin giver virkelig konkurrenterne baghjul."

Dette interview er blevet kondenseret og redigeret.

Friskk's Setup

Friskks Opsætning

”Jeg forstod ikke, hvor vigtig ergonomi var, før jeg blev begavet med min Herman Miller-stol. Jeg plejede at have en gamingstol, der klemte mod siderne af mine lår og gav mig både ben- og rygsmerter. Der var dage, hvor jeg ikke kunne vente med bare at kravle ind i min seng. Da jeg fik min stol, lindrede den al den smerte ... jeg havde aldrig troet, en stol kunne tage sig så godt af mig!”