Tjek af din livsstil

Xaryu er lige passioneret omkring konkurrencepræget gaming (han er level 60 Mage!) og personlig sundhed og kalder til handling i gamingverdenen ved at opfordre spillerne til både at tænke på deres krop og deres resultater. Når han ikke streamer WOW-arenakampe af høj kvalitet, er han førende inden for live videotræning med spillere, der ønsker at integrere sunde vaner i deres daglige spil. Vi fangede Xaryu for at finde ud af, hvordan han har skabt gaming-fitness for sine følgere, opretholdt en positiv tankegang og åbnet op omkring sin rejse mod selvtilfredshed.

FRA BRUDPUNKT TIL BALANCE

"Da jeg var 20 eller 21, var jeg i college. Jeg gamede meget. Jeg fik ikke så meget motion, som jeg måske burde. Så så jeg mig selv i spejlet, og jeg var bare skrøbelig og svag. Du ved måske tit syg, eller ikke super sund, og jeg tænkte – ved du hvad, det her holder ikke. Det er ikke OK. Jeg er nødt til at ændre dette for mig selv, min egen attitude.

Jeg synes, det er vigtigt at tjekke sin livsstil. Giver hvert øjeblik i dagen erfaring, der skubber mig mod den person, jeg ønsker at være?"

FØL DIG BEDRE TILPAS, SPIL BEDRE

"Integration er virkelig vigtig for mig, for folk spørger altid: "Hvordan får jeg mere mobilitet i mine skuldre?" Eller "Hvordan får jeg min ryg til ikke at gøre ondt?" Tit ønsker vi at styrke og mobilisere disse områder. Men noget, der også er kritisk, er livsstil, ikke? Hvis vi dyrker en times eller 45 minutters yoga om morgenen ... men så sidder ned i 12 timer på arbejdet – så er regnskabet negativt. Hvis du fortsætter på den måde, vil dine hofter sandsynligvis blive strammere efter fem år, ikke? Yoga er fantastisk. Men essensen er, at du er nødt til at tjekke din samlede livsstil. Kropsholdning er vigtig, for vi gamere sidder ned en stor del af dagen, det betyder meget i forhold til rygsøjlens sundhed. Det er vigtigt for kropsjustering og blodgennemstrømning. At sidde i en hvilken som helst position i for lang tid vil være hårdt på din krop, selv hvis du har en perfekt holdning."

"Kropsholdning er vigtig, for vi gamere sidder ned en stor del af dagen, det betyder meget for rygsøjlens sundhed. Det er vigtigt for kropsjusteringer og blodgennemstrømning."

— Xaryu

GØR DET BEDRE

“Jeg tænker, at en hvilken som helst kropsholdning er OK, men du bør fortsat bevæge dig igennem forskellige kropsholdninger. Hvad mener jeg med det? Spil måske med et ben oppe et stykke tid, det låser knæet og anklen op og hjælper hoften. Det kan jeg måske gøre i fem minutter. Og så kan jeg hæve det andet i fem minutter, og så begge ben ned i fem minutter. Min strategi er, at jeg altid går igennem forskellige stillinger. Jeg kan godt lide at integrere bevægelse, bare ved at ændre min kropsposition hvert 20.-30. minut."

EN SUND OPSÆTNING PRIORITERER LANGSIGTET SUNDHED

”En af de ting, jeg virkelig godt kan lide ved Aeron, er at den giver mig mulighed for faktisk at sidde i en positur meget længere end en traditionel stol. Ligesom den faktiske korrekte justering af kroppen med 90 grader med en lige rygsøjle og albuen i 90 grader. 

Enhver streamingevent, jeg ville tage til, ville normalt ikke have Herman Miller-stole, så jeg har det altid som "Oh man, jeg savner min stol!" Når jeg kommer tilbage, er det godt at være hjemme. Jeg kan godt lide lændestøtten. Jeg kan godt lide tilpasningen. Jeg kan godt lide, at jeg kan sænke den nok. Jeg er ikke så høj, så det at jeg kan sænke stolen og stadig have mine fødder fladt på jorden er vigtigt for mig. Nogle stole går ikke så langt ned, som jeg vil have. 

Samme med det højdejusterbare Nevi Desk. Det kan faktisk gå meget længere ned end normale borde. Mine to tidligere borde kunne jeg ikke få langt nok ned, til at jeg havde den rigtige justering, men det her gør det perfekt."

GLEM ALDRIG #DOYOURDAILIES

”Konceptet "daglige quests" (dailies) i World of Warcraft er grundlæggende missioner, som du udfører for langsomt at opbygge en stærkere og mere komplet karakter. En dag for omkring et år og et halvt år siden sad min kæreste og jeg udenfor, og vi tænkte "vent lidt, vi kunne have dailies! Vi kan gøre dailies til noget i det virkelige liv." De grundlæggende ting, du kan gøre hver dag for at fremme trivsel i det virkelige liv. Opbyg din egen karakter.

Det var faktisk ikke meningen, at det skulle fænge så meget, men alle havde det som, ”det er fedt!” 
Jeg tror, at vi generelt mange gange i livet er nødt til at sætte ting i en ny ramme. Og sundhed og fitness lyder måske som en lang og skræmmende rejse for en masse mennesker. Jeg tænker, man kan koge den ned til en kerne, dens essens, og bare sige – prøv at høre, du gør bare de her dailies. Og jeg har hørt folk sige "jeg har udført mine dailies i tre måneder, og jeg har det fantastisk"

Disse bittesmå ting løber op fra dag til dag, uge til uge. Det nytter, langsomt, og holder længe." 

AT NÅ DINE MÅL HANDLER OM AT FORBLIVE MOTIVERET, FEJRE DE SMÅ SEJRE OG LÆRE AF FIASKO

”Grunden til, at jeg brænder for mange af de her ting, er, at jeg havde brug for det, da jeg voksede op. Jeg var ham der, der spillede videospil i godt 16 timer om dagen. Jeg havde ikke en stor gruppe venner. Jeg isolerede mig selv på mit værelse i dagevis. Jeg spiste ikke, som jeg skulle have gjort. Og jeg så, at det hærgede min fysiske sundhed og min mentale sundhed, og jeg tror, at efter et stykke tid skrider det langsomt. 

Hvis du kan opbygge en succesattitude ved at samle de her små sejre sammen hver dag, hvad gør det så? Det opbygger momentum, så det næste, du bestemmer dig for, er, at du siger "jeg vil gøre det her, intet skal stoppe mig.” Men modsat, hvis du bliver stoppet og ikke opnår det, du ønskede, kan du vende det om, forstår du? Du kan sige: Godt, jeg lærte så meget af det her, og jeg bliver bedre til mit næste mål.

Det handler om at se tingene i et positivt lys: At bytte rundt på det positive og negative ved at ændre perspektiv, men så vinder man også små daglige gevinster. Alt, hvad jeg gør, bliver en del af noget større, og jeg kan holde det momentum. Og selv hvis jeg får fiasko, vil jeg ikke lade det ødelægge mig. Jeg vil bare lære af det og fortsætte."

6 TRIN TIL BEDRE SUNDHED: SÅDAN HOLDER PRO-SPILLEREN XARYU (OG HANS FØLGERE) SIG I FORM MED ET DAGLIGT PROGRAM MED OPNÅELIGE MÅL OM VELVÆRE.

XARYUS OPSÆTNING

"En af de ting, jeg virkelig kan lide ved Aeron, er at den giver mig mulighed for faktisk at sidde ordentligt – med en lige rygrad og albuer og knæ ved 90 grader – meget længere end en traditionel stol. Jeg kan godt lide, at jeg kan sænke stolen, så fødderne er fladt mod jorden, det giver god justering."